Επιλογές

Αναζήτηση εγγράφου

Το 1Ο Νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου «συμμετέχει» στην 5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, η οποία ανοίγει την αυλαία της την Τρίτη 23 Ιουνίου, υπό τον γενικό τίτλο «Παλιές Διασταυρώσεις - Make it Νew ΙΙΙ».

Στο πλαίσιο της φετινής Μπιενάλε, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης εκθέτει σε «σιωπηλό διάλογο» με τις αρχαιότητες, 42 έργα του Κωνσταντίνου Ξενάκη, ενός δημιουργού που αντλεί φιλοσοφικές ιδέες και συμβολικά σχήματα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, διοργανώνοντας την έκθεση «HEL(L)AS! Παντού!»

Ως παράλληλη δράση, το μουσείο φιλοξενεί στον χώρο του
ομαδικά έργα των νηπίων του 1ου Νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου εμπνευσμένα από έργα του Κωνσταντίνου Ξενάκη και με τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου του καλλιτέχνη.

Τα έργα των παιδιών πραγματοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση και εμψύχωση της νηπιαγωγού του τμήματος, κ. Μαρίας Κουτσανοπούλου, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Πολιτιστικού Προγράμματος «Η Ιθάκη του Ξενάκη: πολύχρωμες περιπλανήσεις στους καμβάδες ενός Μεγάλου Εικαστικού».

Διάρκεια Έκθεσης: 23.06 - 30.09.2015
Χώρος: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό στις 23.06, από τις 18:00.
Γενικός Συντονισμός: Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, Αρχαιολόγος-Θεατρολόγος, Διευθύντρια Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης
Μουσειολογική επιμέλεια: Ευαγγελία Τσαγκαράκη, Αρχαιολόγος-Προϊσταμένη Τμήματος Συλλογών Μεταλλοτεχνίας, Λίθινων και Μικροτεχνίας ΑΜΘ, Στυλιάνα Γκαλινίκη, Αρχαιολόγος ΑΜΘ

Περισσότερα εδώ....